UMUMTA’LIM MAKTABLARIDA DARS MASHG‘ULOTLARINI INTEGRATIV YONDASHUV VOSITASIDA O‘QITISHNI RIVOJLANTIRISHDA RAQAMLI TA’LIM TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH - AVLIYOQULOV, ABDUG‘AFUR (Универсальная индексная библиотека Евразийского журнала академических исследований, 2025)
Ushbu maqolada umumta’lim maktablarida fanlarni integrativ yondashuv asosida o‘qitish jarayonida raqamli ta’lim texnologiyalaridan foydalanishning ilmiy-nazariy va amaliy asoslari yoritiladi. Integrativ yondashuv o‘quv fanlari mazmunini o‘zaro uzviy bog‘lash, bilimlarni kompleks shaklda o‘zlashtirish va o‘quvchilarda tizimli tafakkurni rivojlantirish imkonini beradi. Shu jarayonda raqamli ta’lim texnologiyalaridan foydalanish o‘quvchilarning mustaqil izlanishlari, muloqot va hamkorlik kompetensiyalarini kuchaytiradi, o‘quv jarayonini samarador va interfaol qilishga xizmat qiladi. Maqolada shuningdek, integratsiya va raqamli pedagogik texnologiyalarning uyg‘unlasKalit so‘zlar: integrativ yondashuv, integratsiya, ta’lim, o‘qitish, fan, raqamli ta’lim, raqamli texnologiya, pedagogik texnologiya, uzviylik integratsiyasi.