INGLIZ TILINI O‘QITISHDA RAQAMLI METODIKANI MAHALLIY SHAROITGA MOSLASHTIRISHNI TAKOMILLASHTIRISH YO‘LLARI - JIYANBOYEVA, NAZOKAT (Универсальная индексная библиотека Евразийского журнала академических исследований, 2025)
Maqolada ingliz tilini o‘qitishda raqamli texnologiyalar va metodikalarni qo‘llashning ahamiyati, shuningdek, ularni O‘zbekiston ta’lim muassasalari sharoitiga moslashtirish zarurati va samarali yo‘llari tahlil qilinadi. Mahalliy ta’lim muhiti sharoitida uchraydigan muammolar, jumladan texnik vositalarning yetishmasligi, o‘qituvchilar va talabalar malakasining farqliligi, hamda pedagogik yondashuvlarning integratsiyalashtirilmaganligi ko‘rib chiqiladi. Shu bilan birga, ushbu muammolarni bartaraf etish va raqamli metodikani samarali tatbiq etish uchun innovatsion yechimlar va amaliy tavsiyalar taqdim etiladi. Maqola, shuningdek, interaktiv ta’lim vositalari va mahalliy sharoitga moslashtirilgan raqamli resurslardan foydalanishning samaradorligini oshirishga qaratilgan.