AXBOROT XAVFSIZLIGI MASALALARINI YECHISHNING TA’LIM-TARBIYA JARAYONIDAGI O‘RNI VA FUNKSIYALARI - BOYMANOV , JASUR (Универсальная индексная библиотека Евразийского журнала академических исследований, 2025)
Ushbu maqolada axborot xavfsizligi masalalarining ta’lim-tarbiya jarayonidagi o‘rni va funksiyalari tahlil qilingan. Tadqiqotda axborot xavfsizligini ta’minlashga oid zamonaviy yondashuvlar, ta’lim tizimida fanlararo integratsiyaning ahamiyati hamda o‘quvchilarda axborot xavfsizligi madaniyatini shakllantirish omillari keng yoritilgan. Shuningdek, o‘quv jarayonida axborot xavfsizligi texnologiyalaridan samarali foydalanish orqali nazariy bilimlarni amaliy ko‘nikmalar bilan uyg‘unlashtirish imkoniyatlari ko‘rsatib berilgan. Mazkur yondashuv ta’lim jarayonining samaradorligini oshirish bilan birga, o‘quvchilarda mustaqil fikrlash, mas’uliyat va axborot resurslaridan oqilona foydalanish ko‘nikmalarini rivojlantirishga xizmat qiladi.