IKKINCHI JAHON URUSHIDA O‘ZBEKISTONNING ISHTIROKI MAVZUSINI KINOFILM ORQALI O‘RGANISHNING AFZALLIKLARI - MAXMATKULOVA , NOZIKOY; ESHBO‘RIYEV , SARDORBEK (Универсальная индексная библиотека Евразийского журнала академических исследований, 2025)
Mazkur ishda Ikkinchi jahon urushida O‘zbekiston xalqining ishtiroki hamda urush yillaridagi fidokorona mehnatini o‘quvchilarga kinofilmlar orqali o‘rgatishning afzalliklari tahlil qilingan. Kinofilmlar tarixiy voqealarni jonli tasvirlarda namoyish etib, o‘quvchilarda chuqur hissiy ta’sir uyg‘otadi, vatanparvarlik, jasorat va sabr-toqat kabi qadriyatlarni shakllantirishga xizmat qiladi. Shuningdek, dars jarayonida “Shaxsiy front”, “Men chinor daraxti”, “General Sobir Raximov” kabi tarixiy filmlardan foydalanish tajribasi orqali mavzuni samarali o‘rganish usullari ko‘rsatib berilgan. Ushbu yondashuv nafaqat bilimlarni mustahkamlash, balki o‘quvchilarning tarixiy tafakkuri va estetik didini rivojlantirishda ham muhim ahamiyat kasb etadi.