INFORMATIKA VA AXBOROT TEXNOLOGIYALARI FANINI KOMPYUTER IMITATSION MODELLAR ASOSIDA O‘QITISH METODIKASINI TAKOMILLASHTIRISH - MUSTAROVA, DILDORA (Универсальная индексная библиотека Евразийского журнала академических исследований, 2025)
Boshlang‘ich ta’lim o‘qituvchilarining ekologik kompetentligini shakllantirish global ekologik muammolar sharoitida dolzarb masala hisoblanadi. Ushbu maqolada STEAM ta’limi yondashuvi va atrof-muhitni muhofaza qilish faoliyati asosida bo‘lajak o‘qituvchilarning ekologik kompetentligini takomillashtirish masalasi tahlil qilinadi. Eksperimental tadqiqot natijalari STEAM yondashuvi bilan ekologik faoliyatni uyg‘unlashtirish o‘qituvchilarning ekologik tafakkuri va mas’uliyatini shakllantirishda samarali ekanligini ko‘rsatdi.