MUSIQA TA’LIMIDA MULTIMEDIA VOSITALARINING O‘QUVCHILARNING TINGLASH KO‘NIKMASIGA TA’SIRI - RUSTAMOVA, MAXSUMA; BOTIROVA , XILOLAXON (Универсальная индексная библиотека Евразийского журнала академических исследований, 2025)
Ushbu maqolada musiqa ta’limi jarayonida multimedia vositalarining o‘quvchilarning tinglash ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi roli yoritilgan. Audio, video, interaktiv ilovalar va vizual dasturlar orqali o‘quvchilar musiqani chuqur anglaydi, tahlil qiladi va ijodiy yondashuvni shakllantiradi. Shuningdek, maqolada tinglash faolligi, tinglab farqlash, nota balandligini aniqlash, ritmni idrok etish, hamda mustaqil o‘rganishga yordam beruvchi raqamli vositalarning amaliy foydalari bayon etilgan. Multimedia texnologiyalari yordamida musiqa darslari ko‘proq interaktiv, qiziqarli va samarali bo‘lishi ta’kidlangan.