O‘ZBEK TILI OSHPAZLIK LEKSIKASINING LINGVOMADANIY XUSUSIYATLARI - RO‘ZIYEV, QAHRAMON (Универсальная индексная библиотека Евразийского журнала академических исследований, 2025)
Ushbu maqolada “O‘zbek tili oshpazlik leksikasining lingvomadaniy xususiyatlari” mavzusining lingvistik dolzarbligi yoritiladi. Tadqiqotda ushbu yo‘nalishning o‘zbek va jahon tilshunosligi doirasida o‘rganilganlik darajasi tahlil qilinadi hamda mavjud ilmiy yondashuvlar qiyosiy ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, maqolada mazkur mavzuni tadqiq etishdan kutilayotgan ilmiy yangiliklar va amaliy ahamiyati ochib beriladi.