O‘ZBEK ADABIYOTSHUNOSLIGIDA TIMSOLLAR TAHLILI: NAZARIY VA AMALIY YONDASHUV - Ruzmurodova , Rayhona (Универсальная индексная библиотека Евразийского журнала социальных наук, философии и культуры, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek adabiyotshunosligida timsollarni tahlil qilishning nazariy va amaliy asoslari yoritilgan. Timsollarning tasnifi, ularning poetik va semantik vazifalari, adabiy asarlardagi an’anaviy va muallifiy ramzlar misollar asosida tahlil etilgan. Alisher Navoiy, Hamid Olimjon, Abdulla Oripov, Erkin Vohidov singari ijodkorlarning asarlaridan olingan timsollar orqali ularning g‘oyaviy-estetik mazmuni ochib berilgan. Maqola zamonaviy adabiyotshunoslikda timsollarning tadqiq etilish yo‘nalishlari va ularning o‘quvchi tafakkuriga ta’siri haqida fikr yuritadi.