O‘ZBEK XALQ MUSIQA MADANIYATINING RIVOJI VA JANR XUSUSIYATLARI - Ishanxodjaev , Umid (Универсальная индексная библиотека Евразийского журнала социальных наук, философии и культуры, 2024)
Ushbu maqolada o‘zbek muchiqa rivoji, folklor musiqasi va ijrochilik rivojining jarayonlari ko‘rib chiqiladi. Maqolada xalq qo‘shiqchilik ijodi, musiqaning xalq maishiy hayoti va udumlari bilan bog‘liqligi, o‘zbek musiqa merosidagi mavjud lokal guruhlari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, folklor janrlari hamda musiqiy ijrochilar, vokal janrlarga e’tibor qaratilgan. Doston janri, uning turlari va ijro uslublariga alohida e’tibor berilgan.