TALABANING OʻZ-OʻZINI BOSHQARISH KOʻNIKMALARI - Anvarjanova , Ozoda (Универсальный индекс библиотеки науки и инноваций, 2025)
Zamonaviy ta'lim tizimida mustaqil ta'lim olish va samarali oʻqish talabalardan oʻz vaqtini, faoliyatini, hissiyotlarini boshqara olishni talab etadi. Tadqiqotda oʻz-oʻzini boshqarish tushunchasi, uning asosiy tarkibiy qismlari-maqsad qoʻyish, rejalashtirish, nazorat, baholash va refleksiya jarayonlari yoritiladi. Bundan tashqari, ushbu koʻnikmalarning shakllanishiga ta'sir etuvchi omillar, shu jumladan, shaxsiy motivatsiya, muhit, oʻzini anglash darajasini va pedagogik yondashuvlar tahlil qilindi. Shuningdek oʻz-oʻzini boshqarishni shakllantirishda psixologik yondashuvlarning oʻrni va samaradorligi haqida ham fikr yuritiladi. Tezisda talabalar duch keladigan asosiy muammolar va ularni bartaraf etish boʻyicha tavsiyalar ham berilgan.