O‘ZBEKISTON IQTISODIYOTINI TAKOMILLASHTIRISHDA OLIB BORILAYOTGAN ISLOHOTLAR VA ULARNING TATBIQLARI - Nizomiddinova , Mashhura (Универсальный индекс библиотеки молодых ученых, 2023)
Ushbu tezisda O‘zbekistonning muhim tarmoqlaridan bo‘lmish iqtisodiyotni rivojlantirishda hozirda amalga oshirilayotgan turli chora-tadbirlar va xorijiy mamlakatlar bilan qilinayotgan hamkorliklar va prezidentimizning bu boradagi farmonlari batafsil keltirib o‘tildi. Xususan, O‘zbekiston-Qatar iqtisodiy aloqalari haqida alohida ta’kidlab o‘tildi. Shuningdek, Jahon Savdo Tashkilotining O‘zbekiston uchun muhimlik darajasi va mamlakatimizda bu tashkilotga qo‘shilish uchun olib borilayotgan sa’y-harakatlar yetarlicha mavzu doirasida o‘rganib chiqildi va xulosalar bildirildi.