BOLALARDA EKRAN QARAMLIGINING RIVOJLANISHGA SALBIY TAʼSIRI VA UNI KAMAYTIRISH BOʻYICHA TAVSIYALAR - Ibragimova , Yulduzxon; Xalimjanov , Abduqunduz (Универсальный индекс библиотеки молодых ученых, 2025)
Ushbu tezisda bolalarda ekran qaramligining rivojlanishga salbiy ta’siri va uni kamaytirish bo’yicha tavsiyalar haqida ma’lumotlar beriladi. Bolalarda ekran qaramligi bolaning jismoniy, aqliy va ijtimoiy rivojlanishiga salbiy taʼsir koʻrsatadi, jumladan uyqu buzilishi, semirish, maktabda oʻzlashtirishning pasayishi, ijtimoiy koʻnikmalarning zaiflashuvi va xulq-atvor muammolariga olib keladi. Uni kamaytirish uchun ekran vaqtini cheklash, oilaviy muloqotni kuchaytirish, jismoniy faollikni ragʻbatlantirish va farzandlar bilan ochiq suhbatlashish muhimdir.