BOSHLANG‘ICH TA’LIMDA DEZADAPTATSIYANING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Tursunboyev , Sanjar (Универсальная индексная библиотека Евразийского журнала социальных наук, философии и культуры, 2023)
Ushbu keng qamrovli izoh boshlang‘ich ta’limdagi noto‘g‘ri moslashuvning psixologik xususiyatlarini ko‘rib chiqadi va ijtimoiy, hissiy va akademik sohalardagi turli ko‘rsatkichlarga oydinlik kiritadi. Empirik tadqiqotlar va o‘rnatilgan psixologik asoslarga tayangan holda izohda boshlang‘ich sinf o‘quvchilari o‘rtasida ijtimoiy chekinish, o‘zini past baholash, o‘qishdagi muvaffaqiyatsizlik, xulq-atvor muammolari va hissiy iztirobning tarqalishi va oqibatlari o‘rganiladi. Muhokama potentsial sabablar va profilaktika choralari haqida tushunchalarni taqdim etish, erta aniqlash va aralashuv muhimligini ta’kidlaydi. Annotatsiya boshlang‘ich ta’lim kontekstidagi noto‘g‘ri moslashuvni chuqurroq tushunishga intilayotgan o‘qituvchilar, ota-onalar va ruhiy salomatlik bo‘yicha mutaxassislar uchun qimmatli manba bo‘lib xizmat qiladi.