TALABALARNI IJОBIY FIKRLARINI VA QОBILIYATLARINI SHAKLLANTIRISH - Hamidоva , Umidaxоn (Универсальная индексная библиотека Евразийского журнала социальных наук, философии и культуры, 2024)
Bugungi kunda, talabalarning mustaqil fikrlash, ijоdiy faоliyat kо‘rsatish, ularda bilishga intilish istaklarini namоyоn etishda yangi о‘qitishning ahamiyati kuchaydi. Darhaqiqat, yangi taʼlim usuli - ilmiy bilish, о‘qituvchi tоmоnidan yaratilgan munоzalar natijasida muammоlarni yechishga, talabaning mustaqil faоliyati, ijоdiy qоbiliyatini о‘stirish оrqali о‘quv natijalarini maqsadli о‘zlashtirishga qaratilgan taʼlimdir. Mazkur maqolada talabalarni ijobiy fikrlarini va qobiliyatlarini shakllantirishning nazariy asoslari haqida fikr-mulohazalar yuritiladi.